Саградили смо мостове међу генерацијама – Занимљивим активностима обележена Дечија недеља

Протеклу недељу у нашој школи обележиле су многобројне активности ученика и наставника, у оквиру којих је на занимљив и креативан начин испраћена Дечија недеља. Први дан у недељи резервисан је за спорт, па су гимназијалци имали прилику да учествују на кошаркашком и одбојкашком турниру који су, овим поводом, на спортским теренима организовали професори физичког васпитања.

Већ следећег дана остварили смо и сарадњу са Геронтолошким центром, тако што су гимназијалци одиграли кратку представу која је настала као колаж музике, рецитала и драмских сцена. На тај начин „саградили смо мостове међу генерацијама“ и улепшали време најстаријим суграђанима који бораве у Геронтолошком центру.

Током целе недеље актуелна је била и хуманитарна акција „ДЕЦА ДЕЦИ“, у оквиру које смо наставили сарадњу са Црвеним крстом, и прикупили значајну донацију за припаднике социјално угрожених група. Гимназијалци су током претходних пет дана прикупили значајну донацију, коју између осталог чине: гардероба, играчке, школски прибор, слаткиши и прибор за личну хигијену.

Поред наведених, ученици су укључени и у многе друге активности, па су реализовали неколико креативних радионица, учествовали на ликовном и литерарном конкурсу Народне библиотеке „Данило Киш“, откривали тајне пријатеље и испратили сва друга актуелна дешавања у школи и граду. Занимљиво је и то да су на школским одморима имали прилику да пуштају своју омиљену музику, а Дечија недеља била је повод да се изради табла путем које су ученици размењивали поруке пријатељства.

Последње дане обележиле су две изузетно занимљиве активности – ПОТРАГА ЗА БЛАГОМ и дан који су ученици провели „У ТУЂИМ ЦИПЕЛАМА“. Наиме, гимназијалци су за своје предметне професоре најпре припремали потрагу за скривеним благом (поруке лепе садржине, загрљај и сл.) а затим су следећег дана заменили улоге са наставницима и сазнали како изгледа школски час када се нађеш у улози професора.

Све ове активности учиниле су Дечију недељу нарочито занимљивом, а ученици поручују да с нестрпљењем чекају неку следећу прилику када ће моћи да понове многе од ових активности.

Related posts