Радионица здравих стилова живота – „ЗДРАВ СТИЛ – МОЈ СТИЛ!“

Вишегодишња успешна сарадња Еколошког покрета Врбаса и Гимназије “Жарко Зрењанин” у Врбасу, настављена је извођењем комбиноване радионице на тему Здраве исхране адолесцената и потреби бављења физичком активности за ученике другог и трећег разреда. Радионица је изведена у партнерству за спортским удружењем Еуридика из Врбаса и подршком предметних наставника ове школе, Аном Перишић и Сузаном Митровић.

У првом делу радионице подстакли смо гимназијалце на размишљање о здравој и избалансираној исхрани, последицама штетних навика и спољним утицајима на исхрану, а потом и спону физичке активности са исхраном у постизању доброг здравља и менталне стабилности.

У наставку нашег дружења, мало смо “проциркулисали” уз вежбе Оливере Ђурђевац, фитнес инструктора, уз корекције и објашњења важности и потенцијала фитнес вежбања, које је постало стил живота за десетине милиона људи широм планете и неопходно је за сваког образованог спортисту који настоји да поправи своје физичке перформансе у достизању врхунских резултата.

Радионицу смо искористили да ову посебну групу ђака анимирамо за волонтирање у Еколошком покрету Врбаса како би их додатно мотивисали и спремили за одговоран однос према свом животном окружењу. Спровођење радионице омогућено је реализацијом Пројекта “Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину”, који се реализује уз подршку програма CSOnnect, који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Текст и фотографије преузети са званичног сајта Еколошког покрета Врбаса.

Related posts