Успех гимназијалаца на Спортској олимпијади школске омладине Војводине

Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) одржана је у периоду од 17. До 20. маја 2018. године у Новом Саду. На овогодишњем такмичењу окупило се више од 4.500 ученика основних и средњих школа са територије АП Војводине, који су се такмичили у 14 спортских дисциплина. Наша школа имала је представнике у пет дисциплина, а ученици су у свакој од њих постигли одличне резултате и успешно одбранили боје школе.

Првог такмичарског дана одржано је такмичење у атлетици и џудоу. У првој дисциплини нашу школу је представљала Анђела Ђаковић која се такмичила у скоку у вис, док је представник Гимназије у џудоу био Илија Ковачевић.

Следећег дана ученици су се такмичили у неколико спортских дисциплина, а нашу школу представљао је Лука Ераковић у пливању. Он је, већ другог такмичарског дана, освојио златну медаљу у дисциплини делфин на 100 метара.

Трећег дана одржано је такмичење у кошарци, а боје наше школе бранила је екипа коју су чинили: Александар Омчикус, Андрија Мусић, Филип Пејовић, Никола Јаничић, Лав Ераковић, Аљоша Дулетић, Марко Маројевић, Вељко Милић и Марко Бановић. Они су одиграли напету утакмицу и оправдали своје учешће на такмичењу одличним резултатом.

Последњег такмичарског дана Гимназија је имала и представника у каратеу. У овој дисциплини такмичио се Лука Томић, ученик првог разреда и у оштрој конкуренцији постигао завидан резултат. То је, уједно, било и последњи такмичарски наступ наших представника на овогодишњој СОШОВ, а општи утисак је да су сви представници Гимназије вили веома успешни. На овогодишњој олимпијади ученике су пратили професори физичког васпитања: Данила Њарадија, Сузане Митровић, Веселина Ђурковића и Горана Рахмана.

Ауторка текста: Сузана Митровић, проф. физичког васпитања

Related posts