Традиционалан пријем за најбоље средњошколце на Белом двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су и ове године домаћини на традиционалном пријему за више од 500 најбољих ученика завршних разреда средњих школа са територије Србије и Републике Српске. Како би наградили најбоље ученике, они су 25. јуна 2024. уприличили свечаност у Белом двору.

Ученик генерације за шк. 2023/24. годину у нашој школи – Катарина Недић присуствовала је свечаности у пратњи своје мајке и одељењског старешине, професорке Сузане Митровић. Том приликом Катарини је уручена Похвалница и пригодни поклони које је за ученике припремила Фондација Престолонаследника Александра.

Приликом уручења, сам Престолонаследник се обратио ученицима и честитао најбољим матурантима на успеху, али и њиховим професорима и родитељима који су томе дали значајан допринос. Најбољим средњошколцима он је пожелео срећу у даљем образовању и поручио им да морају наставити да корачају путем образовања, предано радећи на даљој едукацији и усавршавању, зоб свог личног добра и за добро наше земље. Србији и Републици Српској – истакао је – потребни су добро образовани, паметни млади људи.

Поред чланова краљевске породице, присутним ученицима обратиле и бројне личности из света културе, уметности и науке, што је оставило посебан утисак на представнике наше школе.

Честитамо Катарини и желимо јој успех на даљем путу образовања!

Related posts