Одржано Гимназијско вече и представљен план активности поводом обележавања јубилеја

У суботу, 8. децембра, у Свечаној сали наше школе одржано је Гимназијско вече и на тај начин свечано је отворен програм поводом обележавања великог јубилеја – 210 година постојања и рада школе. У јубиларној години, Гимназија планира многобројне активности путем којих ће се обележити велика годишњица, а програм ће трајати током целе школске године. За април месец, међутим, припрема се централна свечаност поводом прославе Дана школе, а након тога у плану је и донаторски бал на који су позвани сви они који препознају значај који Гимназија има у својој средини.

Као увод у јубиларну годину, у суботу је одржан једночасовни програм, у оквиру којег је присутнима представљена делатност наше школе, а госте је на почетку поздравила директорка Татјана Кажић, која је образложила повод окупљања и захвалила се свима који су одвојили време да сазнају где је наша школа данас позиционирана на мапи образовања, шта смо то радили у годинама између два велика јубилеја, шта данас привлачи нове генерације да уписују врбаску Гимназију и, на самом крају, шта све припремамо у јубиларној години.

Након обраћања директорке, гостима је представљена радна верзија монографске публикације коју Гимназија објављује поводом 210 година постојања и рада, а чији су аутори професори наше школе – Љиљана Марић и Младен Ђуричић. Они су говорили о раду на књизи који је трајао више од годину и по дана, и оквирно представили гостима садржину књиге која из штампе излази почетком следеће године.

У другом делу програма, присутнима се обратила и професорка Светлана Мандић, која је, за ову прилику, говорила о Информационо-комуникационим технологијама у настави. Она је истакла важност коришћења нових технологија, и објаснила на који начин се оне примењују у наставном процесу наше школе. У даљем програму ученици Гимназије имали су прилику да представе програме размене ученика по којима је наша школа током последње две године постала препознатљива у свом окружењу. У кратком обраћању, А. Хромиш представила је организацију Интеркултура Србија и УНЕСКО камп „Мој град – то сам ја“, и са присутнима поделила своја искуства из ових програма.

Вече је употпуњено не само визуелно – занимљивим ППТ презентацијама, већ и музички, будући да је школски хор у пратњи проф. Драгане Ристић, извео неколико занимљивих музичких нумера. Осим хорског, ученици су имали и солистичке наступе, па су присутни гости напустили свечаност пуни позитивних утисака. На самом крају, још једном је предочено да је Гимназијско вече само почетак програма који се у школи планира поводом јубилеја, а сусрет са пријатељима очекује се током свих ових активности, па и на донаторском балу у априлу месецу 2019.

Related posts