Вредне награде за ученика генерације и носиоце дипломе „Вук Караџић“

И ове школске године, труд и рад ученика завршних разреда награђен је вредним наградама. Носиоци дипломе „Вук Караџић“ и ученици генерације у школској 2018/19. години, првобитно су награђени едукативним излетом који је 29. јуна 2019. организовала Канцеларија за младе Врбас. Тог дана, тридесетак ученика и волонтера Канцеларије за младе упутило се ка Фрушкој гори, где су најпре обишли Велику Ремету – један од најстаријих фрушкогорских манастира који се први пут помиње у документима из прве половине XVI века. У плану обиласка нашли су се и Сремски Карловци, а предах је направљен у хотелу „Норцев”, где је уприличен и ручак за све ученике.

Недељу дана касније, најбољи ученици основних и средњих школа поново су окупљени у згради Општине Врбас. Том приликом, председник општине Милан Глушац је, заједно са својим сарадницима, у скупштинској сали дочекао 88 носилаца Вукове дипломе, од којих је њих 16 изабрано за ученике генерације у својим школама. Међу њима је било и 17 ученика Гимназије, који су том приликом награђени књигама „Светлосни чувари нашег дома”, док је Марко Недић – ученик генерације у нашој школи, посебно похваљен и награђен лаптоп рачунаром.

Након уручења вредних награда, председник општине честитао је матурантима на оствареним резултатима, истакавши да је знање, као непресушни ресурс, кључ развоја сваке локалне самоуправе и државе. Напослетку, он им је пожелео сваки успех у даљем раду и изразио жељу да, по завршетку школовања, остану у Врбасу како би га учинили лепшим и бољим местом за живот.

Related posts