Гимназијалци припремили занимљив програм за кориснике Геронтолошког центра

Протеклу недељу у нашој школи обележиле су многобројне активности ученика и наставника са циљем да се, на занимљив и креативан начин, обележи Дечја недеља. Као и ранијих година, и овај пут реализована је посета Геронтолошком центру, а гимназијалци су имали жељу да, путем стихова и музике, улепшају један јесењи дан својим најстаријим суграђанима.

Овогодишњи програм замишљен је као спој стихова и нота, па су се у његовом првом делу представиле чланице школског хора (Дарија Божовић, Ивана Продановић, Анђела Павићевић, Милана Вујичић и Милица Васиљевић) које су на гитарама пратили Алекса Загорац и Лазар Перовић, док су други део програма обележили стихови у извођењу Николине Фараго, Богдана Пешаља и Николине Јовановић. Спој музике и поезије обрадовао је наше најстарије суграђане, па су са уживањем пратили све тачке које су гимназијалци за ову прилику припремали.

У посети која је обележила последњи радни дан у недељи, ученике су пратиле проф. руског језика – Мирјана Хрутка и директорка школе – Татјана Кажић. Оне су истакле да су гимназијалци и ове године успешно наставили да „граде мостове међу генерацијама“, а на томе им се захвалила и директорка Геронтолошког центра – Радмила Мусић.

Related posts