Code Week 2019 – Играјте се са нама

Већ пету годину заредом наша школа је учествовала у обележавању „Европске недеље програмирања“. Ове године активности су реализоване у периоду од 5. до 20 октобра 2019. године. Недеља програмирања поново је дотакла и променила животе грађана Европе и шире увођењем дигиталних вештина и иновација. Учењем програмирања ослобађа се креативност и развија се логичко мишљењe. Програмирање пружа разумевање и стварање нових технологија, а не само њихово коришћење. Ове године ученици другог, трећег и четвртог разреда су кроз два догађаја осмислили и креирали игре за проверу знања у програмским језицима Скреч и Пајтон. Координатор догађаја Креирање игре „Питања и одговори“ у Скречу и Креирање игре „Питања и одговори“ у Пајтону била је Светлана Мандић, проф. рачунарства и информатике.

Ученици другог разреда су се додатно потрудили и креирали квизове знања у програму за табеларна израчунавања Microsoft Excel. На крају учешћa у обележавању Европске недеље програмирања ученици су своје радове поделили на интернету и позвали наставнике, родитеље и друге ученике да провере знање кроз игру.

Позивница је садржала обележје иницијативе CodeWeek i QR код за приступ веб-страници са радовима ученика. На овој страници можете погледати радове ученика и проверити своје знање.

За учешће у реализацији школа, наставници и ученици добили су сертификате.

Ауторка текста: Светлана Мандић, проф. рачунарства и информатике.

Related posts