Златна медаља за Гимназију на 15. Међународном сајму образовања „Путокази“

У Новом Саду данас је отворен 15. Међународни сајам образовања „Путокази“. Ова манифестација традиционално је окупила више од 500 образовних институција и тако пружила могућност свим ученицима да се на једном месту информишу о широкој понуди средњошколских и високошколских установа. Међу многима који су презентовали свој рад на штандовима, биле су образовне установе из целе Србије, али су ученици имали прилику да сазнају нешто више и о школовању у иностранству, упознавајући се са понудама средњих школа и факултета из Словачке, Хрватске, Словеније, Италије, Француске, Русије и Канаде.

Сајам образовања био је и прилика да се оцене и награде најбоље школе за квалитет образовног рада, а шест златних медаља припало је установама у општини Врбас. Једна од награђених била је и наша школа која, већ трећу пут заредом, добија вредно признање на овој манифестацији. Директорки школе – Татјани Кажић, у Мастер центру Новосадског сајма уручена је Диплома са златном медаљом, а у образложењу стоји да је награда дошла као признање за вредан рад и квалитет у образовању који школа пружа.

Претходна школска година, у којој је Гимназија прославила 210-ту годишњицу постојања и рада, била је испуњена многобројним активностима које су умногоме допринеле да школа буде поново награђена. Оне су биле веома значајне за коначну одлуку коју је донела стручна комисија, а признање је – према њиховим речима – у школу стигло као потврда доброг рада нашег колектива и искрено поштовање према просветној традицији коју Гимназија негује дуже од два века.

Поред Гимназије, на „Путоказима“ је награђено још пет основних и средњих школа из наше општине. Међу њима су: ОШ „Светозар Милетић“, ОШ „Петар Петровић Његош“, ОШ „Вук Караџић“ из Бачког Доброг Поља, ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села и Средња стручна школа „4. јули“. Ове награде потврђују да школе у нашој општини посвећено раде на очувању традиције и сталном унапређивању наставног процеса, што су с поносом истакли и представници локалне самоуправе, рекавши да је општина Врбас имала највише награђених представника на овогодишњим „Путоказима“. Ову прилику користимо да честитамо свим нашим колегама и надамо се да ће школе из наше општине понављати успехе и наредних година!

Related posts