Републичко такмичење из српског језика и језичке културе

Републико такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 28.5.2021. године,  у Београду. Иако смо навикли да се такмичење одржава у Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића, занимљиво је било  боравити у храму знања као што је Филолошки факултет, где је такмичење и одржано.

Гимназију „Жарко Зрењанин“ представљао је Вук Апостоловски, ученик III2.  Он је искусни такмичар и ово није први пут да учествује на  највишем нивоу такмичења и да представља нашу школу на најбољи могући начин.

Иако је последњих годину дана за већину ученика настава текла по изабраном комбинованом моделу, никаквих измена није било у пропозицијама такмичења. И даље се тражи знање, прецизност, тачност у решавању захтевних задатака. Наш представник је постигао 15 бодова од максималних 20 и рангирао се високо у табели, управо онако како само он зна.

Вуку упућујемо честитке за постигнут успех! Желимо да настави са систематичним радом и да и следеће године остане вредан и активан на пољу проширивања знања из језика и језичке културе.

  Јасмина Милић, ментор

Related posts