Гимназијалци посетили 65. Међународни сајам књига у Београду

У суботу, 29. октобра, око 90 ученика и професора Гимназије, посетило је 65. Међународни сајам књига у Београду. Одлазак на једну од највећих књижевних манифестација у току године организован је од стране управе школе, а ученици су се у великом броју одазвали овом позиву. Обилазак је трајао непуна три сата, а за то време ученици и наставници успели су да обиђу штандове најзначајнијих издавача, али и да се упознају са ауторима чија дела читају.

С обзиром на то да је на београдском сајму своје књиге излагао велики број домаћих и страних издавача, време које је предвиђено за обилазак штандова, добро је искоришћено. У складу са слоганом сајма – „Повратак написаних“, трудили смо се да надокнадимо све што смо пропустили претходних година, када се ова манифестација није одржавала због пандемије вируса Ковид-19. Очекивано, сајамске хале напустили смо „пуних руку“, а остатак дана наша група је провела обилазећи значајне локалитете у центру Београда.

Током посете 65. Међународном сајму књига у Београду, управа школе расписала је и наградни фото-конкурс који је имао за циљ да подстакне ученике да креирају фото-успомене са овогодишњег сајма. Тим поводом на Инстаграм страницу школе више ученика је послало своје фотографије, а након жирирања одлучено је да награда за најлепшу фотографију са сајма припадне Катарини Недић, ученици одељења III6. За креативност и труд, ученица је награђена пакетом књига и школског прибора који је за ову прилику обезбедила управа школе.

Related posts