Школска такмичења из страних језика у Гимназији „Жарко Зрењанин“

У петак, 9.2. и понедељак, 12.2. 2024. одржано је Школско такмичење у знању латинског језика за ученике 2. разреда, односно 1. разреда. Учествовало је пет ученика и на републичко такмичење пласирала су се два ученика, Стефан Глођовић из одељења II-2 и Јана Аврамов из II-1.

Последња недеља фебруара била је резервисана за Школско такмичење у знању енглеског језика. Ове године, по први пут, по новим пропозицијама ученици свих разреда могли су учествовати на такмичењу. На окружно такмичење које ће бити одржано у Карловачкој гимназији, пласман су остварили следећи ученици:

1. разред: Нина Вујић, Владимир Јововић, Јована Бечић, Филип Хромиш и Исток Комненовић као такмичар у специјалној категорији; 2.разред: Марија Алексић, Стефан Глођовић, Николина Драгачевић и Вида Тутњевић; 3. разред: Чарна Цвијић, Сара Пантовић, Исидора Делић, Миња Матовић и Милана Томић; 4. разред: Миа Ђурица, Тања Пиварски, Матија Тоска, Катарина Недић и Сара Шуваков.

Похваљујемо све ученике који су учествовали на школским такмичењима, а пласираним ученицима желимо пуно успеха на даљим такмичењима.

Ауторка текста: Јасна Мирковић Поповић, проф. енглеског језика

Актив професора страних језика Гимназије

Related posts