Светосавска академија

И ове године наша школа је дала свој допринос обележавању школске славе -Светог Саве -Савиндана.

Свечана Светосавска академија је одржана 27.01.2016. са почетком у 12:00 часова.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда гимназије су уз помоћ професорица књижевности и српског језика Јелене Вујовић, Невене Малетин и Татјане Бјекић, као и професорице музичке културе Драгане Ристић приредили пригодан програм који се састојао из рецитала о Светом Сави, његовом животу, раду и деловању, музичких нумера, као и одломака из беседа и мудрих мисли владике Николаја.

Током неколико радних недеља, у свечаној сали школе свакодневно су се одвијале пробе на којима су ученици припремали своје наступе, а колико се озбиљно радило на томе потврдила је и завршна свечаност. Непосредно пре почетка свечаности школа је освештана, а затим је госте поздравила директорка Бранка Прекић и представила овогодишњег кума школе –Јована Ковачевића. Након поздравних речи уследила је и приредба у трајању од 45 минута, после које су се извођачи и гости окупили у зборници школе и тамо сумирали утиске о вишенедељном раду. У зборници је уприличено и скромно славље у част једног од највећих српских просветитеља – Светог Саве.

Општи утисци су да је у реализацију Светосавске академијеуложен велики труд, што је резултирало и позитивним реакцијама пријатеља наше школе. Део атмосфере са овогодишњег Савиндана забележио  је на видео снимку  проф. рачунарства и информатике –Игор Лазаревић а  проф. физичког васпитања –Данило Њаради је направио мноштво сјајних фотографија.

Related posts