Дан школе у знаку љубави, осмеха и песме

У четвртак, 6. априла 2017. године, обележена је 208. годишњица Гимназије “Жарко Зрењанин”, а тим поводом је, за госте и пријатеље наше школе, уприличен пригодан програм. На почетку свечаности, госте је поздравила директорка школе – Татјана Кажић, и у свом кратком обраћању осврнула се на годину која је иза нас. Она је побројала највеће успехе које су гимназијалци постигли током претходних годину дана, и захвалила се свима који несебично раде на томе да се очува дугогодишња традиција и квалитет по којем је Гимназија препознатљива у свом окружењу.

Након поздравне речи директорке, гостима се обратио и кум школе – проф. др. Божидар Вујичић, који је изразио велико задовољство што му је припала ова улога, па се с сетом на лицу присетио својих гимназијских дана и годишњица које су обележаване док је он седео у ђачкој клупи. На самом крају, кум је поздравио све присутне, и поручио садашњим гимназијалцима да поносно говоре како су ученици ове школе, те да наставе да негују традицију коју су им оставиле у аманет пређашње генерације гимназијалаца.

Програм у којем је учествовало преко тридесет ученика, марљиво је припреман током претходних месец дана, а гостима је представљен као колаж музике, рецитала и драмских комада. Нешто више од сат времена, колико је програм трајао, са гимназијске сцене могли су се чути стихови познатих српских песника, култне музичке нумере, али и драмске сцене из телевизијских серија Љубав, навика и паника и Отворена врата.

Своје улоге ученици су одиграли крајње професионално, а општи утисак је да је овогодишњи програм замишљен и до краја реализован у младалачком духу. За то су заслужни даровити гимназијалци, али и њихове менторке, професорке српског језика и књижевности – Јелена Вујовић, Невена Малетин и Татјана Бјекић. Они су свакодневно радили и уложили велики труд да програм изгледа онако како је публици представљен на завршној свечаности. На томе им се још једном захваљујемо, и додајемо да су свој допринос овогодишњој приредби дале и чланице школског хора које је припремала професорка музичке културе – Драгана Ристић, а које су отвориле програм извођењем нумере „Гаудеамус игитур“.

Related posts