Наставак сарадње са организацијом АФС “Интеркултура Србија”

Наша школа и ове године наставља сарадњу са организацијом Interkultura Srbija, па је у оквиру програма размене ученика у одељење IV6 дошао ученик из Парагваја – Исак Израел Санабриа.
 
Један од пресудних фактора због којих је Израел одабрао Србију јесте љубав према кошарци. Како истиче, изненађен је тиме што кошарку код нас играју готово сви, а још један важан разлог његовог доласка у Србију био је српски језик који му – како сам каже – “добро иде”. То, уосталом, потврђује и чињеница да је за непуних месец дана, колико борави овде, усвојио завидан фонд речи.
 
Израелова мајка на годину дана је професорка математике у нашој школи – Мира Бјекић, која истиче да је одушевљена са којом лакоћом се он уклопио у нову породицу и ново друштво. Она је за телевизију “Бачка” говорила о томе зашто су се одлучили да приме ученика у свој дом, док је координаторка програма размене – Снежана Шкрбић, у разговору истакла које су предности програма размене ученика и шта су новине у односу на претходну школску годину.

Related posts