“Европска недеља програмирања” од 16. до 20. октобра и у нашој школи

Уз подршку “Google Europe”, Удружење професора информатике Србије (УПИС) организује догађај под именом “BIG STEP IN LEARNING PROGRAMMING WITH GOOGLE”, а унутар Европске недеље програмирањаEurope Code Week. Најаву догађаја можете погледати ОВДЕ.

Догађај ће се одржати у Гимназији “Жарко Зрењанин” у Врбасу, на адреси Палих бораца бр. 9, у периоду од 16. до 20. октобра 2017. године. Током недеље, ученици I и III разреда своје идеје ће преточити у кодове. Родитеље и наставнике позивамо да нам се придруже у петак, 20.10.2017. од 12:30 часова у кабинету бр. 31, где ћемо представити ученичке радове.

Осим наведених активности, за ученике је припремљена и радионица “Израда игрице у програмском језику Python, али и многе друге активности из области програмирања. За радионице и предавање „Решавање проблема у програмском језику Python које ће се одржати у суботу 21.10.2017. од 8.00 до 12.00 часова, ученици треба да се пријаве лично или мејлом јер је број места ограничен. Више информација о радионицама можете добити ОВДЕ.

Наведеним активностима желимо да укажемо ученицима и њиховим родитељима, као и колегама наставницима, да није само у питању учење програмирања, већ програмирање да би се успешније учило.

Уживајмо у дружењу и кодирању! 
#EUcode #EUcodeweek

Напомена: Делови текста преузети са блогова Часови рачунарства (ауторка проф. рачунарства и информатике – Весна Никитовић) и Рачунарство и информатика (ауторка проф. рачунарства и информатике – Светлана Мандић).

Related posts