Ивана Врекић – трећа у Србији

Републичко такмичење Књижевна олимпијада одржано је 13. маја у Сремским Карловцима. Ученици гимназија и средњих школа у Србији, њих 690,  такмичили су се  у познавању опште књижевности. Право да узму учешће на овом такмичењу стекло је петоро наших ученика, својим пласманима са Окружног такмичења.

Ивана Врекић, ученица другог разреда, освојила је треће место, са 18 од 20 могућих бодова. По речима њене менторке, професорке Лидије Миљанић, у овај успех Ивана је уложила изузетан рад и показала завидно знање из опште књижевности.

Добре резултате остварили су и остали представници наше школе Жељана Перлић, Марија Станков, Бојан Њежић, ученици првог разреда, чији је ментор професорка Јасмина Милић и поред Иване, Бранислав Бикицки , ученик другог разреда, чији је ментор, професорка Лидија Миљанић. Они су, такође,  показали добре резултате, а међу њима Жељана Перлић и Марија Станков, које су освијиле 17 бодова и замало се и оне уписале на листу најбољих на овогодишњој Књижевној олимпијади.

Организатори такмичења уприличили су за учеснике и обилазак Сремских Карловаца, уз стручне водиче, па су се наши ученици упознали и са веома богатом, општом и културном историјом овог града. Ове године био је то успешан и пријатан боравак у Сремским Карловцима.

Све честитке Ивани Врекић, али и осталим учесницима и њиховим менторима јер су још једном на државном такмичењу, својим радом, високо уписали и име наше гимназије.

Ауторка текста: Лидија Миљанић, проф. српског језика и књижевности

Related posts