Златна медаља за Гимназију на Међународном сајму образовања „Путокази”

Сајам књига у Новом Саду одржан је у периоду од 3. до 10. марта 2022. године, а последњи сајамски дани и овог пута били су усмерени на промовисање средњошколских и високообразовних установа. Тим поводом, ученици четвртог разреда Гимназије посетили су Новосадски сајам, и у пратњи одељењских старешина обишли штандове високих школа и факултета на којима планирају да наставе школовање. Ова посета била је прилика да се матуранти детаљније упознају са жељеним студијским програмима и да открију шта их све чека у наредном периоду. Реализација самих активности подржана је од стране Покрајинског секретаријата, али и Канцеларије за младе у Врбасу, чији су представници пратили гимназијалце током овог обиласка.

Поред тога што су ученици имали прилику да обиђу штандове излагача, на 17. Међународном сајму образовања „Путокази” уручене су и награде васпитно-образовним установама и појединцима који су ове године учествовали у оцењивању квалитета рада. Тим поводом, чланови комисије препознали су Гимназију „Жарко Зрењанин” као једну од најуспешнијих школа у окружењу, и одлучили да је и ове године награде Златном медаљом за висок квалитет образовања који пружа.

У конкуренцији се нашао значајан број предшколских установа, школа и факултета из региона, а само најбољи награђени су признањима на свечаности која је одржана 10. марта 2022. Организатори програма истакли су да резултати оцењивања обухватају неколико различитих категорија, а наша школа у свакој од њих издвојила се изузетним оценама. У име колектива, награду је примила директорка Гимназије – Татјана Кажић, која је истакла да јој је посебно драго што нова признања пристижу у школу у години када се припремамо за још један јубилеј – два века од оснивања школске библиотеке. У складу са тим, али и са другим активностима које су пред нама, трудићемо се да оправдамо поверење и да посвећено радимо на очувању традиције по којој смо препознатљиви.

Интересантно је да су се – поред Гимназије – међу награђенима нашле и друге школе из општине Врбас, што потврђује да се у нашој општини велика пажња усмерава на квалитетно образовање и васпитање младих.

Related posts