Заједничким залагањем ученика, родитеља и школе реновиран кабинет математике

Зграда Гимназије стара је преко 214 година, а учионице се реновирају и уређују у складу са датим могућностима. Кабинет број 20, предодређен за наставу математике, ове године је у потпуности уређен, захваљујући родитељима одељења IV6 и залагању њиховог одељењског старешине, професорке математике Мире Бјекић.

Фотографије учионице пре уређивања

Наиме, породица једног од ученика из одељења IV6, која је желела да остане анониман, окречила је учионицу и тако омогућила да се наставе даљи радови на уређењу простора. Учионица је потом, од средстава школе, опремљена са новим школским таблама, столицама, рачунаром и пројектором… Новац за штампач са скенером и наставничку катедру донирале су ОТП банка (30.000 динара) и фирма Profiline Car Cosmetics из Врбаса (6.000 динара), док је полицу за књиге донирала мајка једног од ученика. На тај начин обезбеђени су сви услови за рад и квалитетну наставу која је заснована на коришћењу ИКТ.

Вредни ученици одељења IV6 помогли су у сређивању и радном акцијом значајно су улепшали учионицу. Посебно ангажовање уложили су ученик Јован Крајиновић, који је направио кутију за одлагање мобилних телефона, и Николина Мркић, која је креирала постере са ликовима математичара, одштампала их и урамила. Проф. др Младен Ђуричић помогао је тако што је са ученицима IV6 креирао математичке паное у стилу геометријских облика, а истовремено је учествовао и у уређењу других детаља у учионици. Свој допринос дали су и ученици одељења IV5 који су осмислили паное са математичким формулама и Кодексом понашања.

Фотографије учионице током уређивања

Заједничким снагама, ученици, наставници и родитељи учинили су да гимназијалци у наредним годинама бораве у знатно лепшем простору и стекну све предуслове за стицање нових знања на савремен начин.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф. математике и рачунарства

Related posts