Дечја недеља обележена под слоганом „Велико срце деце Србије“

Дечја недеља обележена је у периоду од 2. до 8. октобра 2023. године, под слоганом „Велико срце деце Србије“. Тим поводом ученици и запослени у нашој школи реализовали су многобројне активности:

Понедељак, 2.10.2023.

ПРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Поводом обележавања Дечије недеље председник општине Врбас Предраг Ројевић уприличио је традиционални пријем предшколске и школске деце. Нашу школу су представљали: ученици (Александра Игњатовић 2-2,  Лука Билењкиј 3-2 и Чарна Мушикић 4-3) укључени у програм Интеркултуре са својим гостима (Софија Носач из Русије, као и Хакан Чоклук и Енес Шентурк из Турске). Ученике су пратили координатор Ученичког парламента, проф. Младен Ђуричић и директорка школе Татјана Кажић.

САРАДЊА СА ГЕРОНТОЛОШКИМ ЦЕНТРОМ „Мостови међу генерацијама“

Посетом ученика Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса и њиховим учешћем у програму обележен је Међународни дан старијих особа Геронтолошког центра Врбас. Припремљен је драмски део, неколико музичких нумера школског хора и рецитала са 1. фестивала рецитовања „Бесмртна песма за Игора Станића“. Учествовали су: Нина Канкараш, Леонора Гајдош, Јулкица Рогановић, Оливера Дабетић, Ана Драгић, Јелена Грковић, Милена Марковић, Анђела Пајковић, Петар Томић, Александар Леђенац, Богдан Михајловић, Наталија Предовић, Вим Ћирић, Марија Јовановић, Данило Кековић, Чарна Мушикић, Марија Алексић, Лука Билењкиј и Хакан Чоклук. Ученике су пратиле професорке српског језика и књижевности Јелена Вујовић и Невена Малетин, професорка музичке културе Драгана Ристић, директорка Татјана Кажић и педагог Нада Бјелац.

Уторак, 3.10.2023.

„У ТУЂИМ ЦИПЕЛАМА“ замена улога професора и ученика. Ученци су били активни и допринели су да на часу буде радна и пријатна атмосфера. Часови су реализовани у сарадњи са предметним професорима:

  • проф. историје Снежаном Шкрбић. Ученици у улози професора: Зечевић Матија 1-4, Латиновић Крсман 3-1, Лукић Јована 1-4 и Граховац Ена 1-2.
  • проф. српског језика и књижевности Јасмином Милић. Ученица у улози професора: Милена Марковић 2-3.
  • проф. српског језика и књижевности Невеном Малетин. Ученици у улози професора: Милена Љешковић 3-3, Тара Марковић и Душан Бјелић 4-4.
  • проф. Младеном Ђуричићем. Ученик у улози библиотекара: Лука Милићевић 1-1.

Среда, 4.10.2023

„Сусрети који мењају све(с)т. Интеркултура у врбаској Гимназији

Сви заинтересовани су имали прилику да погледају активност намењењој Интеркултури, као и да се упознају са самим програмом размене. Представили су  се гости Софија Носач из Русије, као и Хакан Чоклук и Енес Шентурк из Турске. Све то из публике су пратили њихови домаћини: Александра Игњатовић 2-2, Калина Билењкиј 1-1 и Чарна Мушикић 4-3. Ученици који су учествовали у програму: Никола Косовић 3-4, Сташа Николић 3-4, Дуња Дикић 3-4, Анастасија Љумовић 3-3 и Данило Кековић 3-2. Ученике су припремале професорке Мира Бјекић и Снежана Шкрбић.

Четвртак, 5.10.2023

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

На Хуманитарном базару, организованом на Тргу Николе Пашића, учествовали су и наши ученици са својим продуктима (цртежима, скулптурама и другим предметима…). Ученике су припремали професори изборног програма Уметност и дизајн Младен Ђуричић, Дејан Крстић, Невена Малетин и Јелена Вујовић. У изради продуката придружили су им се и ученици 1-4 са  одељењским старешином проф. Светланом Мандић. Прикупљена је финансијска помоћ за ученика наше школе.

Хуманитарна акција „ДЕЦА- ДЕЦИ“. Сарадња са Црвеним крстом Врбас

Одељењске старешине су обавестиле ученике о организованој акцији прикупљања дечијих играчака, школског прибора, средстава за личну хигијену и помоћ у виду гардеробе. Похваљују се ученици и колеге које су учествовале у овој акцији.

Петак, 6.10.2023.

СПОРТСКИ ДАН

У ЦФК “Драго Јововић“ одржана су такмичења у малом фудбалу и баскету 3х3 у мушкој и женској конкуренцији. Све наше екипе заузеле су прво место у свим такмичењима.

Ауторке текста: Нада Бјелац и Марија Трубинт Тот (ПП служба)

Related posts