Сања Пјекни међу најбољима на републичком такмичењу са међународним учешћем „Светосавље и наше доба”

Министарство просвете Републике Србије, Коло српских сестара Епархије Бачке, Центар за ликовно образовање деце и омладине Воиводине, Катихетски одбор Епархије Бачке и Удружење војвођанских учитеља расписали су у јануару 2024. године републичко такмичење са међународним учешћем „Светосавље и наше доба”.

На калиграфски конкурс пристигло је 558 радова из 90 основних и средњих школа, од којих се 117 такмичило за награду у конкуренцији општих средњих школа. Жири је истакао да су поједини ученици из ове категорије квалитетом радова достигли ученике средњих уметничких школа. Награђена су три ученика, похваљена три ученика и награђена три ментора.

 

Збирка калиграфских радова Сање Пјекни, ученице одељења I4, издвојила се у озбиљној конкуренцији и жири јој је доделио похвалу. Њени радови објављени су у зборнику и постављени на изложби која је, поводом доделе награда, уприличена у Историјском архиву града Новог Сада. Сања је креирала збирку од три калиграфска рада, а ментор јој је био проф. др Младен Ђуричић који је награђен за најуспешнији менторски рад.

Related posts