Још једна успешна сезона пред нашим одбојкашицама

За женску одбојкашку екипу Гимназије „Жарко Зрењанин“, такмичарска сезона започела је напетим дуелом на општинском нивоу, где су се наше такмичарке надметале са Средњом грађевинском школом „Милева Марић Ајнштајн“ из Новог Сада, и из тог дуела изашле као победници. Захваљујући квалитетној тимској игри, оне су оствариле пласман на међуокружно такмичење које је одржано 7. марта 2017. године у Суботици, и тако добиле могућност да још једном представе себе и своју школу у пуном сјају, и да се изборе за учешће на републичком такмичењу.

На међуокружном такмичењу, наша екипа одиграла је две занимљиве и крајње напете утакмице, које су – према речима такмичарки – биле изузетно емотивне. Прву утакмицу, у којој су се такмичиле против гимназијалки из Кикинде, одиграле су релативно брзо, а затим је уследила одлучујућа утакмица у којој је неизвесност била присутна до последњег минута. Како и саме кажу, гимназијалке из Суботице биле су одлични противници, што потврђује и чињеница да су у својој екипи имале једну репрезентативку. Међутим, без обзира на јаку конкуренцију, наше одбојкашице одиграле су утакмицу на изузетно високом нивоу, и забележиле још једну победу у низу, завршивши такмичење са резултатом 16:14.

Ову напету утакмицу прославиле су са сузама на лицу, а захваљујући одличној игри успеле су да се пласирају на републичко такмичење које ће се одржати од 23. до 25. марта у Пријепољу или Кладову (Спортски камп Караташ). На републичко такмичење се пласирало укупно осам средњих школа, а наше златне одбојкашице надају се да ће, по четврти пут заредом, освојити медаљу на републичком нивоу. На том путу пружићемо им несебичну подршку и навијаћемо свим срцем за њих!

Related posts