Велики успех гимназијалки на републичком нивоу такмичења “Књижевна олимпијада”

14. маја 2017. у Карловачкој гимназији одржан је републички ниво такмичења „Књижевна олимпијада, на који се пласирало укупно пет представница наше школе. Свих пет ученица показало је одлично знање, а чак три су успеле да се изборе за најбоља места, остваривши изузетне резултате на овом такмичарском нивоу.

У конкуренцији од преко петсто ученика, пласмане су оствариле: И. Врекић, ученица првог разреда (треће место); Д. Гудељ, ученица другог разреда (друго место); А. Ђаковић, ученица трећег разреда (треће место). Њихове менторке биле су професорке српског језика и књижевности – Јелена Вујовић, Љиљана Медаков Салонски и Јасмина Милић, које су истакле да су поносне на своје ученице и да је ово изузетно успешна година за нашу Гимназију, будући да се пет ученица пласирало на Републичко такмичење, а чак три су оствариле значајан успех.

Поред наведених ученица, успех на такмичењу постигле су и А. Јовичић и М. Јојкић, ученице трећег разреда (менторка Јасмина Милић), које нису награђене на такмичењу, али су оствариле висок пласман и заузеле позиције при врху ранг листе (А. Јовичић је фалио свега један бод за треће место на такмичењу). Свим ученицима, и њиховим менторкама, честитамо постигнути успех, и додајемо да смо врло поносни на њих!

Related posts