Свечано обележена школска слава Свети Сава

У суботу, 27. јануара 2018. године, са почетком у 12 часова, у Свечаној сали наше школе традиционално је одржана Светосавска академија, и на тај начин обележена је школска слава – Свети Сава. Гостима је добродошлицу пожелела директорка школе – Татјана Кажић, која је одржала поздравни говор, захвалила се прошлогодишњем куму проф. Божидару Вујичићу, и представила гостима овогодишњу куму школе – Оливеру Радовић.

Након што је очитана слава, гостима се обратио и катихета – Дејан Корцеба, који је за ову прилику припремио Светосавску беседу. Он се осврнуо на живот и дело Светог Саве и подсетио нас зашто славимо овај дан, а потом је сцену препустио ученицима, који су заједно са својим професоркама (Љиљаном Медаков Салонски, Татјаном Бјекић и Драганом Ристић) припремили свечану академију. Програм је трајао нешто више од сат времена, а општи утисак је да је ово била једна од најуспешнијих академија. Она је реализована као спој музике, игре, песме и драмских елемената, а у самој реализацији програма учествовао је велики број ученика.

Свим учесницима и ауторима овогодишњег програма захваљујемо на уложеном труду, и радујемо се њиховом успеху, у нади да ће и у будућности наставити да раде предано и с љубављу, као што је то било и до сада. Такође, ову прилику користимо да још једном честитамо школску славу свим ученицима, колегама и другим запосленима у школи. Како је изгледао овогодишњи програм, можете погледати на фотографијама у прилогу:

Related posts