Свечано обележена школска слава – Свети Сава. Гимназија преузела улогу домаћина за 2021. годину

У понедељак, 27. јануара, у Свечаној сали наше школе традиционално је обележена школска слава – Свети Сава. Добродошлицу на Светосавску академију присутнима је пожелела директорка школе – Татјана Кажић, која се у поздравном говору осврнула на суштинске вредности и значај Светосавља, истичући да је просветитељски рад Светог Саве трајно вреднован као нешто највеличанственије и најузвишеније у српској култури, и да ће нас заувек обасјавати својим зрацима из прошлости.

У уводном обраћању директорка се захвалила свима који су својим присуством увеличали нашу прославу и пожелела срећну славу свим ученицима и колегама, са жељом да их на путу знања и образовања прате упорност, доследност, истрајност и успех! Уз речи захвалности, сцену је препустила прошлогодишњем куму школе проф. др Радовану Пејановићу, а потом представила и овогодишњу куму – проф. др Маријану Дукић Мијатовић, која је одржала пригодну беседу. У свом излагању, кума школе изразила је велику радост што се, на овај начин, поново вратила у Гимназију и захвалила се на поверењу које јој је указано.

« of 20 »

Након што је очитана слава, на сцену су ступили ученици који су, у сарадњи са својим професоркама (Јасмином Милић, Татјаном Бјекић, Невеном Малетин и Драганом Ристић) припремали свечану академију. Програм је пажљиво испраћен од стране гостију, а општи утисак је да је овогодишња академија била једна од успешнијих. Она је замишљена као спој музике, стихова и драмских елемената, а учешће у реализацији узео је велики број ученика.

На самом крају, треба додати и то да је нашој школи ове године указана част да преузме улогу домаћина славе на општинском нивоу. Наиме, на Светосавском балу који је одржан у понедељак вече, директорка Татјана Кажић преузела је славу од овогодишњег домаћина – ССШ „4. јули“, па ћемо следеће године имати прилику да угостимо већи број званица и да још једном укажемо на суштинске вредности Светосавља.

Аутор фотографија: Рајко Р. Каришић

Напомена: Комплетну галерију фотографија можете погледати на Фејсбук страници школе.

Related posts