Успех гимназијалаца на Општинском такмичењу из математике

У суботу, 6. фебруара одржано је Општинско такмичење из математике. Школа домаћин била је, сада већ традиционално, Гимназија „Жарко Зрењанин“, а приликом организације водило се рачуна о актуелним епидемиолошким мерама. Такмичење је спроведено уз савете пристигле из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

На такмичењу је учествовао 21 ученик Гимназије, док Средња стручна школа „4. јули“ ове године није имала своје представнике. Осам ученика остварило је пласман на Окружно такмичење које ће бити одржано 28. фебруара у Новом Саду, а међу најуспешнијима истакли су се: Катарина Недић, Јован Крајиновић, Марко Секулић, Андреј Лав Бракус, Војин Докнић, Милица Стојановић, Теодора Пристајко, Огњен Гавранић и Милан Пешић.

Најбољи резултат на такмичењу постигао је ученик Јован Крајиновић из одељења II6, који је освојио 75 од могућих 100 бодова. Јован је одличан ученик и математику ради по ИОП3, а дошао је у Гимназију као ђак генерације из Основне школе „Иса Бајић“ у Кули. Поред математике, учествовао је на такмичењима из физике, хемије, биологије и историје, а такође је у више наврата похађао и семинаре у Истраживачкој станици „Петница“. Успешно се бави и спортом, а такмичио се у пливању и одбојци. Тренира одбојку и игра у првом тиму за ОК „Хајдук“ из Куле на позицији средњег блокера. Стиже да буде и омиљени друг у одељењу, па му сви пружају подршку и желе успех на предстојећем такмичењу. Како сам каже, ове школске године због специфичне организације наставе има мање слободног времена, па ће учествовати само на такмичењу из математике.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф. математике и рачунарства

Related posts