Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном у Сремским Карловцима 1.4.2023. године,  учествовало је 11 ученика првог и другог разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“.

Ученици првог разреда, који су представљали нашу школу и постигли изузетне резултате су: Јана Аврамов (прво место), Никола Гордић (прво место), Луна Драшковић (друго место),Маша Аврамов (друго место), Николина Драгачевић (треће место) и Марија Алексић. На такмичењу  су учествовали и ученици другог разреда, и то природњаци, који су више него талентовани за језик. Похвалимо: Лану Ђуровић (друго место),  Милану Томић (треће место), Игора Пајичића (треће место), Исидору Делић и Аљошу Пинтерића. Менторке наведеним ученицима су Татјана Бјекић и Јасмина Милић, професорке српског језика и књижевности.

На Републичко такмичење из српског језика и језичке културе пласирали су се Јана и Маша Аврамов, Луна Драшковић, Никола Гордић, ученици првог разреда и Лана Ђуровић, ученица другог разреда. Највиши ниво такмичења одржаће се 28.5.2023. године, у „Вуковој спомен школи“, у Тршићу.

Ауторка текста: Јасмина Милић, проф. српског језика и књижевности

Related posts