Гимназијалци били добри домаћини друговима из Каљарија

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, организовао је данас пријем за средњошколце из италијанског града Каљарија, који су током претходне две недеље боравили код својих вршњака из Гимназије “Жарко Зрењанин”. Ученици са Сардиније, предвођени професором Фабрициом Оруом, дошли су у Врбас захваљујући програму међународне размене ученика Интеркултура Србија.

“Локална самоуправа подржала је пројекат размене ученика и покушали смо током њиховог боравка овде да им дочарамо дух Србије, нашу културе и обичаје. Драго ми је што су и они задовољни, што са собом носе лепе утиске, како сами кажу, и надам се да ће поново посетити Врбас и Војводину. Увек ћемо подржати овакве пројекте, наша деца треба да упознају децу из других крајева Европе јер је и то важан део њиховог образовања”, рекао је Глушац.

Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности, изразила је задовољство што се ученици у Италију враћају пуни лепих итисака. “Њихове реакције су веома позитивне. Ученицима из Каљарија уручићемо сувенире, који ће их, поред лепих успомена, подсећати на боравак у Врбасу”, рекла је Недић.

Професорка историје у Гимназији “Жарко Зрењанин” и представница “Интеркултуре” – Снежана Шкрбић, захвалила се представницима општине Врбас за подршку идеји и покровитељство међународне размене ученика. “Драго ми је што се први део нашег пројекта завршава успешно са свих аспеката. Ускоро, већ у мају месецу, ми ћемо путовати на Сардинију и свесни смо да ћемо тамо бити амбасадори своје земље. Потрудићемо се да на најбољи начин представимо Врбас и Србију”, рекла је Шкрбић.

Током боравка у Врбасу млади Италијани били су смештени у домовима својих нових другова из Гимназије, а двонедељно дружење завршава се вечерас, заједничком журком.

Напомена: Текст и фотографије преузети са званичног интернет портала Општине Врбас.

Related posts