Децембар – МЕСЕЦ КУЛТУРЕ!

Децембар месец у нашем граду обележиће неколико културних догађаја, за чију организацију су заслужни челни људи Градског музеја, који су, у сарадњи са другим културним и васпитно-образовним институцијама у граду, припремили програм који ће чинити занимљиви садржаји намењени широј публици.

gimnazija-muzej-2016

Гимназија “Жарко Зрењанин” подржала је иницијативу Градског музеја, па ће се, као резултат заједничке сарадње, у нашој школи, током прве недеље децембра, реализовати значајан део овог програма. У Гимназији ће бити обележени важни јубилеји – 110 година од рођења и 30 година од смрти ликовног уметника Беле Пехана, и 175 година од рођења Лазе Костића. Део програма у којем се  наша школа јавља као сарадник, биће реализован према следећем распореду:

  • 5-9. децембар – изложба Бела Пехан, 110 година од рођења и 30 година од смрти уметника
    Организатори: Градски музеј Врбас и Гимназија “Жарко Зрењанин”
    Место одржавања: Гимназија “Жарко Зрењанин”, Галерија 2002
    Отварање изложбе: 5. децембар, у 18.30 часова
  • 6-12. децембар – “Снове снивам” – програм поводом обележавања 175 година од рођења Лазе Костића
    Организатори: Градски музеј Врбас, Гимназија “Жарко Зрењанин” и Средња стручна школа “4. јули”
    Учествују: ученици Гимназије “Жарко Зрењанин” и ССШ “4. јули”, и представници Рецитаторског студија КЦВ и Градског музеја
    Место и време одржавања:
    Гимназија “Жарко Зрењанин”, 6. децембра у 11.45 часова; ССШ “4. јули”, 9. децембра у 10.30 часова; Градски музеј, 12. децембра у 18.00 часова
Програм Градског музеја за децембар месец, у целини можете погледати на званичној Фејсбук страници ове институције или на Интернет порталу Општине Врбас.

 

Related posts