Незаборавно дружење средњошколаца у оквиру програма мини размене ученика

У периоду од 17. до 24. марта 2018. гости наше школе били су средњошколци Mатео Гуарниери из Италије и Оне Бонпронг са Тајланда. Они су у Врбас стигли у оквиру мини размене (једнонедељне посете ученика који су учесници годишњег програма размене у некој другој школи на територији Србије – чланице организације „Интеркултура“).

Средњошколце из Италије и Тајланда ове године угостили су Ђорђије Рашковић, ученик одељења II1 и Страхиња Петковић из одељења III6. Учесници мини размене били су смештени у њиховим породицама и заједно са њима похађали наставу и пратеће активности током боравка у Врбасу.

У оквиру једнонедељног дружења, ученици на размени су добили прилику да  сазнају нешто више о школи и граду у којем бораве, да обиђу Градски музеј и отпутују на једнодневни излет у Нови Сад. Међутим, посебан утисак на њих оставио је Центар за физичку културу „Драго Јововић“ који им је омогућио незаборавно дружење на зимским базенима, теретани и другим садржајима које пружа својим корисницима. Управа ЦФК-а је учесницима мини размене припремила и вечеру у ресторану која је представљала симболичан крај једнонедељног дружења у Врбасу. Овом приликом им се још једном захваљујемо на пажњи коју су указали нашим гостима!

Ауторка текста: Снежана Шкрбић, проф.

Related posts